KPM Portal sebuah website blog pendidikan bebas yang tidak bernaung di bawah mana-mana organisasi sama ada KPM, NGO atau mana-mana organisasi.

KPM Portal tidak memiliki bahan-bahan yang dikongsikan sama ada soalan, nota, dan sebagainya sebaliknya ianya di kumpulkan dari pelbagai group Facebook, Scribd, Slideshare dan dari rakan-rakan guru yang menghantarkan email kepada kami untuk berkongsi bahan mereka.

Usaha murni KPM Portal ini mohon di sokong kerana KPM Portal telah banyak mendapat FEEDBACK POSITIF terutama dari guru-guru dan ibu bapa yang mudah memperoleh bahan disini. Segala hak cipta bahan di dalam KPM Portal ini adalah bukan hak cipta (hak milik) KPM Portal. Begitu juga kredibiliti, kesahan, kesahihan,bahan yang dikongsikan di sini tidak dapat dibuktikan atau di sahkan kerana KPM Portal hanya menyusun dan menghimpunkannya bagi memudahkan semua pihak mendapatkan bahan yang di cari.

Mohon semua guru, ibubapa, pelajar dan orang ramai menyokong penuh KPM Portal agar lebih banyak bahan dapat dikongsikan.